Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantne izjave

Mitropolit Amfilohije služio molitvu za upokojenje Vlade!

Srbija prosvjed
Screenshot/YouTube
10.05.2013.
u 15:58

- Premijer govori o realnoj politici i ne zanima ga nebeska Srbija. Tako je govorio i Zoran Đinđić i svi znamo kako je završio - rekao je vladika Atanasije.

Na beogradskom Trgu Republike danas je, simbolično u 12.44 sati, započeo prosvjed Srba sa Kosova na kojem se okupilo oko 3.000 ljudi, a koji se protive sporazumu Prištine i Beograda.

Okupljeni zahtijevaju odbacivanje sporazuma iz Bruxellesa ali i razrješenje predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, Vlade Srbije i prijevremene opće izbore u Srbiji. Prosvjed, na kojem se uzvikivalo i \"Izdaja\", \"Dačiću p…\", \"Kosovo si izd\'o\"…, obilježio je mitropolit Srpske pravoslavne crkve Amfilohije koji je održao molitvu za upokojenje Vlade Srbije!

\"Molimo se za upokojenje Vlade i Skupštine i da im se oprosti svaki grijeh\"

- Molimo se za upokojenje Vlade i Skupštine i da im se oprosti svaki grijeh - rekao je Amfilohije što je izazvalo burne reakcije u Srbiji. Ništa blaži nije bio ni Vladika SPC Atanasije koji je napravio paralelu između sadašnjih čelnika Srbije i ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića.

- Premijer govori o realnoj politici i ne zanima ga nebeska Srbija. Tako je govorio i Zoran Đinđić i svi znamo kako je završio. Nema zemaljske Srbije bez nebeske -rekao je vladika Atanasije dodajući da vlast ne vjeruje u Boga nego u pogubnu mitologiju Europske Unije. U do sada nezabilježenim istupima vladika Atanasije je govoreći o državnom vrhu rekao i \"da su trojica na vlasti (Nikolić, Dačić i Vučić) izdajnici koji vjeruju u garancije NATO-a\". Srbijanski vjerski analitičar Živica Tucić je za B92 rekao da je šokiran činom mitropolita Amfilohija.

\"Meni je ova izjava šokantna\"

- Molitva za upokojenje može se reći za one koji više nisu živi. Za nekoga živoga se ne može reći da se moli da bude upokojen. Meni je ova izjava šokantna. Ne znam što bih drugo rekao. Nije smjelo do nje da dođe, previše je time rečeno i mislim i se nije smjelo tako reći. Netko bi ovo mogao da protumači da se poziva da neko više ne bude na vlasti i u životu. Ja sam isuviše iznenađen ovakvom izjavom da bih mogao komentirati što je mitropolit u stvari htio reći, rekao je Tucić po kojemu mitropolit Amfilohije uopće ne bi trebao da govori na skupu u Beogradu s obzirom da to nije njegova eparhija.

- Beograd je teritorij beogradske arhiepiskopije, znači patrijarha i ma koji episkop iz druge eparhije trebao bi imati suglasnost da na teritoriji beogradske arhiepiskopije nešto kaže ili pak da obavi neki crkveni obred. Crkva sada duguje objašnjenje kako je do ovoga moglo doći i razjasniti nam takve riječi i sudjelovanje mitropolita Amfilohija na ovom skupu - istakao je Tucić za B92.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije